skip to Main Content
936 392 808 b.begues.lg@diba.cat

Matar un ruiseñor

Novel·la gràfica il·lustrada per Fred Fordham. És una adaptació del clàssic escrit per l’americana, nacuda  a Alabama, Harper Lee.

Un al·legat contra els prejudicis racials, fruit de les experiències a la seva Monroeville natal, per un esdeveniment que va passar prop de casa seva el 1936. La novel·la se centra en la irracionalitat de les actituds dels adults respecte a les anomenades races i les classes socials en l’ Amèrica profunda dels anys 30, des de la mirada de dos infants. S’han venut més de 40 milions d’exemplars d’aquesta novel·la, cosa que va atorgar a Harper Lee el premi Pulitzer l’any 1961, la medalla Presidencial de la Llibertat i molts altres premis literaris per aquesta primera i única novel·la. Un any després va ser portada al cinema, on va assolir també un gran èxit, amb l’Oscar al millor actor per a Gregory Peck.

Des d’aquest moment, la novel·la ha estat lloada i criticada gairebé a parts iguals, però, en qualsevol cas, forma part de la llista de grans clàssics de la literatura nord-americana. La novel·la ens explica la història d’un poblet situat a Alabama, durant la Gran Depressió després del Crac 1929. La narradora és Scout, una nena de vuit anys que explica, amb la innocència pròpia de la seva edat, la situació d’injustícia, racisme , desigualtats i prejudicis en què viu. A través dels ulls d’uns nens, l’autora ens explica una història dura que reflecteix el tancament de la societat americana de l’època i la por a tot el que era «diferent».

Si no els coneixeu encara, un cop que la llegiu, no us podreu treure els personatges del cap, ni tampoc al pare que tots voldríem tenir: Atticus Finch. Un home de valentia insubornable que defensa fins al final la idea que ser diferent no vol dir si o si ser culpable.

És una d’aquestes històries immortals que se t’enganxen al cor i et sacsegen la consciència i que ha traspassat, generació rere generació, les barreres de l’edat i el temps.

Aquesta novel·la gràfica, que captura magistralment l’essència del gran clàssic, segons els crítics,  ens brinda una nova oportunitat per tornar a creure en la justícia.

No us la podeu perdre!

Les recomanacions de l'Ana López
1. Maldita sea
2. El silenci del far
3. Y llovieron pájaros
4. Nueve perfectos desconocidos
5. La noia salvatge
6. Temporada de Rosas
7. Yo, Júlia
8. El cuchillo en la mano
9. Matar un ruiseñor
10. El libro del autocuidado: Un año para ser más feliz, más saludable y estar más enforma
11. Crea tu viaje de Lonely Planet
12. Piel de hombre
Back To Top