skip to Main Content
936 392 808 b.begues.lg@diba.cat

Temporada de Rosas

Còmic de Chloé Wary  (Chilly-Mazarin, França 1995)

L’ obra està protagonitzada per Bàrbara, la capitana de l ’equip de futbol del seu barri, una adolescent de classe baixa que esta en una edat molt complicada en la que comença el trànsit a la edat adulta. Això la porta a qüestionar-se el món en que viu que li recorda, gairebé a diari, que el seu futur està marcat per l’ origen socioeconòmic i pel seu gènere.

La resta de jugadores de l’ equip també estan molt ben retratades. Totes elles formen un grup heterogeni tant en comportament com en orígens  que ens permeten veure el ventall cultural i racial que habita als extraradis de les ciutats de França, així com la delinqüència, les drogues i la marginació. Tot i que el futbol és important a la trama, no deixa de ser més que una excusa argumental per parlar sobre el masclisme imperant a l’ esport.

L’ equip femení esta a punt de pujar a divisió nacional però davant de la falta de recursos econòmics, la directiva decideix que no participin al torneig i prefereixen centrar-se en l’ equip masculí, això provoca que les jugadores es revelin contra la injustícia i lluitin per aconseguir acabar la temporada i que no els destrueixin els seus somnis.

És un còmic il·lustrat amb retoladors amb molt de color on predomina el color lila i és que…

Futbol s’ escriu amb F de feminisme.

Agafeu-lo en préstec… us agradarà!

Les recomanacions de l'Ana López
1. Maldita sea
2. El silenci del far
3. Y llovieron pájaros
4. Nueve perfectos desconocidos
5. La noia salvatge
6. Temporada de Rosas
7. Yo, Júlia
8. El cuchillo en la mano
9. Matar un ruiseñor
10. El libro del autocuidado: Un año para ser más feliz, más saludable y estar más enforma
11. Crea tu viaje de Lonely Planet
12. Piel de hombre
Back To Top