skip to Main Content
936 392 808 b.begues.lg@diba.cat

Som la biblioteca pública de Begues.

La Ginesta va ser inaugurada l’any 2014 en un nou edifici que compartim amb el Centre Cívic El Roure.

1.200 metres quadrats i un fons documental de 24.000 exemplars al servei de les beguetanes i dels beguetans.

Si t’agrada compartir l’experiència de la lectura, La Ginesta disposa de Clubs de Lectura en Català i en Francès per intercanviar reflexions sobre allò que llegim. Si t’animes, informa-te’n a la biblioteca!

Coneix els productes de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat i apropa’t a una vida i dieta més saludables. Amb les activitats i recursos que t’oferim, et convertiràs en tot un expert de l’hort!

L’equip de la Biblioteca La Ginesta t’acosta cada setmana les millors recomanacions de productes culturals. Ho fem a través de Ràdio Begues, en el magazine cultural, social i d’oci Begues Viu.

Resolem els teus dubtes en els taulells d’atenció al públic o a través del servei  Pregunta a la Biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Pregunta, pregunta!

A La Ginesta disposem de tres racons temàtics que t’ofereixen recursos agrupats en aquests àmbits: RACÓ DE FAMÍLIESRACÓ DE CUINA, RACÓ DE COS I MENT, RACÓ DE FEMINISME i RACÓ LGTBI.

Cada setmana omplim la sala infantil d’històries màgiques i aventures per a fer volar la imaginació. Hores del conte per a diferents franges d’edat, de la mà de personatges vinguts de mons llunyans.

L’aula polivalent de La Ginesta acull xerrades i conferències de tot tipus al llarg de l’any. Escoltem a experts en la seva matèria, i obrim fòrums de debat i d’opinió entorn a aspectes formatius i d’aprenentatge.

La gran Festa Major de les lletres és, també a Begues, la Diada de Sant Jordi. La Biblioteca es converteix cada any en l’epicentre cultural d’una revetlla plena de literatura, poesia i música per a grans i petits.

A l’entrada de la Biblioteca hi trobaràs el racó solidari. Emporta’t un llibre usat a canvi de deixar-hi productes d’alimentació bàsica de llarga caducitat que lliurem a Càritas per al seu banc d’aliments.

Disposem d’accés gratuït a internet, ofimàtica i zona wi-fi. No et quedis sense terminal i fes clic aquí per a reservar ordinador. Cal que disposis de carnet de la Xarxa de Biblioteques.

Des de fotografia fins a treballs manuals. Costura i decoració. Aprenem, ens formem i compartim tallers per a tots els públics però amb un denominador comú: treure suc a la nostra creativitat.

Teniu curiositat per saber com va néixer una història o un personatge de novel·la? A La Ginesta obrim les nostres portes a autors i autores que volen compartir els seus secrets amb qui els llegeix.

Descobreix com és La Ginesta i tot el que amaga el seu fons documental. Organitzem visites comentades per a grups i escoles amb l’objectiu de fer-vos estimar una mica més encara aquest racó de Begues.

Pots consultar el nostre fons documental, i el del conjunt de biblioteques de la Xarxa de la Diputació a través del Catàleg Aladí, tant per cercar documents com per fer tràmits amb la biblioteca.

La Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix recursos digitals amb informació actualitzada sobre diversos temes. Hi pots trobar enciclopèdies, diaris i revistes i articles sobre temes especialitzats.

</p> <h2>Altres serveis de la Biblioteca</h2> <h2>

Audiollibres

La Xarxa de Biblioteques ofereix el servei de descàrrega d’audiollibres en mp3 i en format digital a eBiblioCat. Els audiollibres són llibres parlats, en la seva versió integra de l’obra original llegits en veu alta per locutors/res i narradors/res professionals en gravacions a una sola veu, sense música de fons.

El catàleg està format per obres, en català i castellà, d’autoajuda, novel·la per adults, novel·la juvenil, assaig i relats. Així com una selecció de les lectures obligatòries de batxillerat.

Per accedir al sistema és necessari disposar del carnet de biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Les biblioteques també ofereixen en préstec una selecció d’audiollibres en format CD.

Accés al recurs audiollibres en MP3

Accés al recurs audiollibres a eBibliocat

Acollida a persones nouvingudes

Si acabes d’arribar al nostre país, les biblioteques municipals et poden ajudar tot oferint-te informació bàsica per a la vida quotidiana (sanitat, educació, oci…), així com materials de caire legal i administratiu (legislació sobre immigració, drets i deures…).

Recorda que la biblioteca és un servei públic i gratuït. T’ofereix informació, préstec, accés a Internet, activitats culturals i de formació, en un espai des d’on podràs participar en la vida del teu municipi.

A més, hi trobaràs: llibres, música i pel·lícules en diverses llengües; documents i clubs de Lectura Fàcil, per ajudar-te a aprendre català i castellà, i manuals d’acollida i guies de recursos sobre el teu municipi.

Reserva de documents

Si busques un document que està en préstec, tens l’opció de reservar-lo automàticament a través del catàleg Aladí o posar-te en contacte directament amb la biblioteca.

Per fer la reserva, cal cercar el document al catàleg i clicar l’enllaç “Reservar document en préstec” o prémer el botó “Reservar” del registre del document. S’ha d’introduir el número del carnet de la biblioteca i el PIN per iniciar la transacció (per tal de validar-te correctament i accedir a les opcions d’usuari és recomanable l’ús de les darreres versions dels navegadors i tenir activades les opcions Javascript i Cookies al teu navegador).

Quan retornin el document reservat, rebràs un avís per telèfon o per correu electrònic per passar a recollir-lo en els propers set dies a la biblioteca propietària del document. Si prefereixes que te’l duguin a la teva biblioteca habitual, pots utilitzar el servei de préstec interbibliotecari.

Si no pots passar personalment a recollir el document reservat, pots autoritzar una altra persona. Per fer-ho caldrà que presenti: el seu DNI original, la fotocòpia del DNI de la persona que autoritza i aquesta autorització correctament emplenada.

Recorda que és important que comuniquis a la teva biblioteca qualsevol canvi de número de telèfon o d’adreça de correu electrònic perquè et mantinguin informat de l’estat de les teves reserves. També pots modificar les teves dades a l’espai personal del catàleg.

I més...

  • FORMACIÓ TIC
  • SUPORT A L’AUTOAPRENENTATGE

  • SUPORT A L’ENSENYAMENT REGLAT

  • ESPAI MULTIMÈDIA

  • ACTIVITATS CULTURALS I DE FOMENT DE LA LECTURA

  • SALA D’ESTUDI

  • SALA INFANTIL

Documentació

Back To Top