skip to Main Content
936 392 808 b.begues.lg@diba.cat

Nueve perfectos desconocidos

Hola!

Us porto una novel·la que no us deixarà indiferents escrita per Liane Moriarty, autora de la sèrie Big Little Lies de la qual em declaro fan i també us recomano si no l’heu vist, i que de passada també tenim a la biblioteca. Es titula  Nou perfectes desconeguts.

Tot comença amb un variat grup de nou persones que arriben al balneari Tranquillum House disposats a seguir un tractament de deu dies que, segons la directora del centre, canviarà les seves vides i els transformarà en unes persones diferents de les que eren quan van arribar allà. I és així, tot i les reticències inicials que es generen per algunes de les estrictes normes que imperen al centre. El tai-txi a l’alba està molt bé, però l’obligat silenci és més complicat… passats uns dies comencen a sentir-se millor.

La directora, a mig camí entre una guru il·luminada i un comandament rus, és Masha, un personatge peculiar, amb un caràcter dut a l’extrem que tot i així resulta creïble i natural. I els nou perfectes desconeguts disposats a canviar les seves vides, encapçalats per Frances, una escriptora de novel·les romàntiques de mitjana edat amb el cor trencat i a la qual acaben de rebutjar la seva última novel·la; Tony, un consultor esportiu que va viure la seva època daurada en l’esport; Ben i Jessica, un jove matrimoni que al convertir-se en milionaris han perdut tot allò que els unia; Napoleó i Heather, pares de la jove Zoe, que arrosseguen un profund i compartit dolor, encara que cadascun guardi els seus propis secrets sobre aquesta pèrdua comuna; Carmel, mare de tres filles abandonada pel seu marit per una dona més jove; i Lars, un atractiu advocat matrimonialista addicte als spas.

Tots ells comparteixen  la qualitat de ser personatges sòlids i creïbles, naturals, amb històries que podrien ser les de qualsevol de nosaltres. Personatges que ens converteixen durant la lectura en un company més, fent-nos partícips de les seves pors i de les seves alegries, de les seves inseguretats i de les seves certeses, plens d’això que converteix els personatges d’un llibre en persones reals.
I quan ens hem fet tant a ells com a la plàcida i curiosa vida a Tranquillum House, mentre gaudim del que sembla ser una agradable novel·la coral que ens parla de superació personal i ens convida a reflexionar sobre les nostres pròpies vides i sobre com les dirigim, mentre s’aborda amb humor i ironia les inseguretats i aspiracions pròpies de la classe mitjana, arriba el gir que em va deixar enganxada a sofà i amb els ulls com plats i de què no us explicaré res de res, només us vaig a convidar a que llegiu Nou perfectes desconeguts. Ja direu que us a semblat!

 

Les recomanacions de l'Ana López
1. Maldita sea
2. El silenci del far
3. Y llovieron pájaros
4. Nueve perfectos desconocidos
5. La noia salvatge
6. Temporada de Rosas
7. Yo, Júlia
8. El cuchillo en la mano
9. Matar un ruiseñor
Back To Top