skip to Main Content
936 392 808 b.begues.lg@diba.cat

Les mares no abandonen

Després de trenta anys, la protagonista d’aquesta novel·la es retroba amb la seva àvia que té noranta anys, que viu en una residència i pateix demència avançada. L’impacte d’aquest retrobament la porta a recordar la seva infantesa marcada pel divorci dels pares als anys 80, la depressió de la mare i la relació que estableix amb els avis i amb el pare.

Prova de posar ordre als fets ocorreguts fa més de trenta anys i així, descobrim una nena introvertida que observa la desfeta de la família des d’una distància prudent i silenciosa.

En aquells records hi trobem una àvia que mai no va saber fer d’àvia i d’una mare que mai no va saber fer de mare i ella ha de  confrontar-se amb el seu passat i decidir quina mare vol ser per a la seva filla.

Una història de mares i filles, que ens parla de les segones oportunitats que rarament es presenten a les nostres vides.

La novel·la també parla de l’ambivalència eterna de la maternitat; la dicotomia entre amor i culpa, entre la dedicació als fills i la lluita per esdevenir una persona amb categoria i entitat pròpies.

Les recomanacions de l'Imma Grau
1. Salvatge, un viatge pel sender de la cresta del Pacífic
2. La llibreria dels finals feliços
3. Justo antes de la felicidad
4. Les mares no
5. Bájame una estrella
6. 84, Charing Cross Road
7. Tierra de campos
8. ¿Adónde vamos cuando desaparecemos?
9. No res
10. L’últim amor de Baba Dúnia
11. Queda’t amb mi
12. El sendero de la sal
13. Les mares no abandonen
14. El llibre blau de Nebo
15. Material de construcción
16. Sense sucre: una dona occidental al Marroc
17. A casa teníem un himne
18. Abigail
Back To Top